Γευστική και ιδανική για κάθε δίαιτα.
Θερμίδες: 276/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια
- 4κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 φέτες ψωμιού, ελαφρώς τραγανές και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 4κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1+1/4φλ. λευκό κρασί
- 200γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα καλαμαράκια.
- Ξεχώρισε τα πλοκάμια από τα σώματα και στη συνέχεια ψιλόκοψε τα πλοκάμια.
- Άφησέ τα στην άκρη.
- Σε μέτρια θερμοκρασία, σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ρίξε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδια.
- Έπειτα, ρίξε το ψωμί και το μαϊντανό και σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα πλοκάμια και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά.
- Πρόσθεσε τα 2/3φλ. του λευκού κρασιού και συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι να εξατμιστεί.
- Μαγείρεψε για άλλα 10 λεπτά, στη συνέχεια σβήσε τη θερμοκρασία και άφησέ το να κρυώσει.
- Γέμισε τα καλαμάρια με τη γέμιση και κλείσε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίξε το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεσταθεί ρπόσθεσε τα γεμισμένα καλαμάρια.
- Ρίξε το υπόλοιπο λευκό κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί.
- Ρίξε τη σάλτσα τομάτας στην κατσαρόλα, άφησέ το να πάρει μια βράση κι έπειτα κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά.
- Βάλε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ