Μια ιδιαίτερη συνταγή με μεξικανικές επιρροές.
Θερμίδες: 289/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού λάδι
- 1φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
- 1+1/3φλ. ζωμός λαχανικών
- 1φλ. καλαμπόκι
- 2/3φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 2/3φλ. ρεβίθια βρασμένα
- 1/2φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
- 1/2φλ. βρώσιμη γύρη
- 1/2κ. γλυκού κύμινο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1φλ. κινόα άψητη
- Κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
- Πρόσθεσε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
- Στο τηγάνι, πρόσθεσε το ζωμό, το καλαμπόκι, τη σάλτσα, τα ρεβίθια, τα μαύρα φασόλια, τη γύρη, το κύμινο, το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε και την κινόα, ανακάτεψε καλά και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Μόλις πάρουν μια βράση, βάλε το τηγάνι στο φούρνο.
- Ψήσε το φαγητό για 40-45 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ