Λαχταριστή και δυναμωτική κοτόσουπα σε εναλλακτική version
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σούπα:
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε κυβάκια
- 2 σέλερι σε κυβάκια
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλ. κριθαράκι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 gr κιμάς κοτόπουλου
- 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού βασιλικός
- 1/2 κ. γλυκού μαϊντανός
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο.
- Σχημάτισε από το μείγμα του κιμά περίπου 25 -30 μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα κεφτεδάκια σε όλες τις πλευρές για περίπου τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κριθαράκι και τα κεφτεδάκι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τη σούπα για περίπου 12 λεπτά.
- Ρίξε και το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ