Καλαμάρι “στιφάδο” με αρωματικά χόρτα και σάλτσα ντομάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr φρέσκο καλαμάρι
- 500 gr ανάμεικτα σπανάκι, σέσκουλα, αντίδια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά το καλαμάρι και κοψ’ το σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε μπουκιές.
- Σε μια μεγάλο κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το καλαμάρι και το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι και το κρασί και βράσε για τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πρόσθεσε την ντομάτα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά.
- Σιγόβρασε για περίπου 35 λεπτά και στα τελευταία 10 λεπτά πρόσθεσε στα υλικά και το σπανάκι, τα ραδίκια και τα σέσκουλα.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε σε βαθιά πιάτα με φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ