Μπιφτέκια με ανανά και σος από κάσιους

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη και γλυκόξινη συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε άλλη χώρα.

Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σος από κάσιους:
  • 1/2φλ. κάσιους
  • 3+1/2κ. σούπας νερό
  • 1κ. σούπας κάρυ
  • 2κ. γλυκού ξίδι
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 1+1/2κ. γλυκού μέλι
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 1κ. σούπας sriracha
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Μια μεγάλη πρέζα πιπέρι
  • 2κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ, λιωμένο
  • 1/2φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες ανανά
  • 8 φύλλα μαρούλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κάσιους σε ένα μπολ, κάλυψέ τα με νερό και άφησέ τα για 8 ώρες.
  • Έπειτα, βάλε τα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, πρόσθεσε τις 3+1/2κ. σούπας νερό, το κάρυ, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι.
  • Χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σος.
  • Βάλε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το sriracha, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κόλιαντρο.
  • “Ζύμωσε” όλα τα υλικά και πλάσε 8 μπιφτέκια.
  • Βάλε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάλε τον ανανά για να ψηθεί και αυτός.
  • Όταν είναι έτοιμα, βάλε το καθένα πάνω από ένα φύλλο μαρούλι και άπλωσε τη σος ανάμεσα στο μπιφτέκι και στον ανανά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164