Λαχταριστή πίτα με μείγμα κιμά και λαχανικών και επικάλυψη από πουρέ κουνουπιδιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη γέμιση:
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr κιμάς γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- ⅓ φλ. ντοματοπελτές
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας worcestershire sauce
- 1 φλ. αρακάς
Για την κάλυψη:
- 1 πατάτας κομμένη σε κύβους
- ½ κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι και τον κιμά με αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδί, το καρότο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο για επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ στην κατσαρόλα και ψήσε για τρία λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι με τον κιμά, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα και μετάφερε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίξε και την worcestershire sauce, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλε την κομμένα πατάτα με νερό που καλύπτει τα κομμάτια, αλάτισε και άφησε να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, βράσε για έξι λεπτά και πρόσθεσε το κουνουπίδι, βράζοντας για άλλα έξι λεπτά.
- Σούρωσε τα λαχανικά, ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ λιώσε το μείγμα σε πουρέ, προσθέτοντας το λάδι και αλατοπίπερο.
- Αφαίρεσε το δενδρολίβανο από τον κιμά, πρόσθεσε τον αρακά και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
- Μετάφερε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια, κάλυψε με τον πουρέ και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
- Γύρισε το φούρνο στο γκριλ γι περίπου τρία λεπτά για να πάρει χρώμα και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ