Τι υπαγορεύει το βασιλικό πρωτόκολλο για την τρίτη γέννα της Kate Middleton;

Η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας έχει μπει στην τελική ευθεία για την προσάρτηση του νέου μέλους στην ήδη πολυπληθή “αγέλη” της, μιας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton αναμένεται να φέρει στον κόσμο το τρίτο παιδί της με το σύζυγό της, πρίγκιπα William! Μετά τον πεντάχρονο George και την τρίχρονη Charlotte, η Kate θα καλωσορίσει το νέο μωρό της μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο και σίγουρα η αγωνία είναι πολύ μεγάλη, όσο πλησιάζει η μεγάλη στιγμή. Το ήξερες, όμως, πως οι γαλαζοαίματοι της Αγγλίας πρέπει να ακολουθήσουν μια σειρά από κανόνες στη διάρκεια του τοκετού, οι οποίοι υπαγορεύονται από το βασιλικό πρωτόκολλο;

Και όμως, μια σειρά από παραδόσεις ακολουθούν τις γέννες των γυναικών που ανήκουν στη royal οικογένεια, όπως το πρόσωπο που πρέπει να ενημερωθεί πρώτο για την άφιξη του νεογέννητου, αλλά και το ποιος επιτρέπεται να βρίσκεται στην αίθουσα τοκετού!

Παρακάτω μπορείς να δεις τους πέντε πιο σημαντικούς κανόνες του πρωτοκόλλου, ενώ αναμένεται να δούμε ποιους θα ακολουθήσει η Kate Middleton!

 

1. Η Βασίλισσα Ελισάβετ πρέπει να είναι η πρώτη που θα ενημερωθεί

Η Βασίλισσα είναι εκείνη που ενημερώνεται πρώτα από όλους για τη γέννηση του νέου μωρού, πριν οτιδήποτε ανακοινωθεί επίσημα στο κοινό. Μάλιστα, λέγεται πως ο πρίγκιπας William τηλεφώνησε στη γιαγιά του αμέσως μετά τη γέννηση του μικρού George, ενώ η παράδοση θέλει την ανακοίνωση να γίνεται σε καβαλέτο που τοποθετείται έξω από το Buckingham Palace. Αυτό το σκέλος του πρωτοκόλλου “έσπασε” το ζεύγος Kate και William, επιλέγοντας το Twitter για την ανάρτηση του χαρμόσυνου νέου!

 

2. Οι κατ’ οίκον γέννες προτιμούνται

Όπως το επιτάσσει η παράδοση, η Βασίλισσα της Αγγλίας γέννησε όλα τα παιδιά της στο Buckingham Palace. Ωστόσο, η πριγκίπισσα Diana “έσπασε” τον κανόνα και επέλεξε να γεννήσει τους William και Harry σε ιδιωτική πτέρυγα του St. Mary’s Hospital. Το ίδιο έκανε και η Kate Middleton στους τοκετούς του George και της Charlotte, ενώ για το τρίτο παιδί της φημολογείται πως θα προτιμήσει τη γέννα στο σπίτι, στο Kensington Palace.

 

3. Ο τελάλης πρέπει να ανακοινώσει τα νέα

Ο τελάλης Tony Appleton ανακοίνωσε τη γέννηση τόσο του πρίγκιπα George, όσο και της πρiγκίπισσας Charlotte! Το έθιμο προέρχεται από τη μεσαιωνική εποχή, όταν η πλειονότητα του κοινού δεν μπορούσε να διαβάσει.

 

4. Οι μπαμπάδες απαγορεύονται από την αίθουσα τοκετού

Η γέννα θεωρείται ένα αποκλειστικά γυναικείο γεγονός και οι μπαμπάδες δεν επιτρέπονται στην αίθουσα του τοκετού. Αυτός ο κανόνας, βέβαια, φαίνεται πως έχει γίνει πιο ελαστικός μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Κάρολου.

 

5. Οι μαίες “ορκίζονται” σε εχεμύθεια

Οι μαίες υπογράφουν συμβόλαιο που τις δεσμεύει να μην αποκαλύψουν καμία πληροφορία σχετικά με τον τοκετό. Μάλιστα, φημολογείται πως η Kate Middleton είχε τρεις μαίες στη διάρκεια της γέννησης της πριγκίπισσας Charlotte.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164