Μια αγαπημένη συνταγή στη light εκδοχή της.
Θερμίδες: 147/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 2κ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
- Αλατοπίπερο
- 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 3/4φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1 φύλλο δάφνης
- Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2κ. σούπας θυμάρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Άπλωσε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό ταψί 28x18 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τις πατάτες, το βούτυρο, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε τις μισές φέτες πατάτας στο ταψί και πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι τυρί.
- Προσθέστε τις υπόλοιπες πατάτες.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράσε το γάλα, το θυμάρι, τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο σε βράση
- Ρίξε το μέσα στο ταψί και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήσε για 45-50λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ