Λαζάνια muffin με γέμιση ντομάτας με λουκάνικο και λιωμένα τυριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 λουκάνικα χωρίς το φλοιό
- 2½ φλ. ντοματοπελτέ
- 1 κ. σούπας βασιλικός ξηρός
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
- 24 λαζάνια λαζάνια
- 1 φλ. μοτσαρέλα
- 1¼ φλ. ρικότα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρά τις θήκες ενός ταψιού για muffin (12 θήκες).
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περρίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για ένα ακόμη λεπτό.
- Ρίξε το τα λουκάνικα (είτε ψιλοκομμένα, είτε χωρίς το φλοιό τους) και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε την ντομάτα, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λαζάνια για τρία με τέσσερα λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
- Βάλε ένα λαζάνι στην κάθε βάση για muffin και από πάνω μια κουταλιά από τη σάλτσα, δύο κουταλάκια ρικότα και ένα κουταλάκι μοτσαρέλα.
- Έπειτα βάλε άλλο ένα λαζάνι στην κάθε βάση και επανάλαβε τις υπόλοιπες δόσεις υλικών.
- Ψήσε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ