Μια light εκδοχή του παραδοσιακού μπακαλιάρου με κρούστα.
Θερμίδες: 229/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το ψάρι:
- Μαγειρικό σπρέι
- 500γρ. μπακαλιάρος, καθαρισμένος και κομμένος σε μπουκιές
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 1/8κ. γλυκού πάπρικα
- 1/8κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- Για την κρούστα:
- 1φλ. τρίμμα φρυγανιάς
- 1+1/2κ. γλυκού καρυκεύματα για ψαρικά
- 2κ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Συνδύασε τα ασπράδια αυγού, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδύασε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, τον αποξηραμένο μαϊντανό και υπόλοιπη πάπρικα.
- Βάλε τα ψάρια στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στο μπολ με τη φρυγανιά και έπειτα τοποθέτησέ και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Βάλε λίγο μαγειρικό σπρέι από πάνω και ψήσε για 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά.
- Η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 5 τεμάχια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ