Ένα γλυκόξινο επιδόρπιο που θα “καθαρίσει” τον ουρανίσκο σου.
Θερμίδες: 282/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μεσαία λεμόνια
- 2φλ. ζάχαρη
- 450γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτα
- Μαγειρικό σπρέι
- 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2φλ. κρέμα γάλακτος light
- 2κ.σούπας ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξύσε τα λεμόνια και κράτησε 1/2φλ. από το ξύσμα.
- Αφαίρεσε από τα λεμόνια το λευκό κομμάτι.
- Ψιλόκοψε τα λεμόνια και αφαίρεσε τα κουκούτσια.
- Σε ένα μπολ ρίξε το ξύσμα, τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
- Κάλυψε το μπολ και άφησέ το εκτός ψυγείου για 24 ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Άνοιξε τη ζύμη ώστε να έχει διάμετρο 28εκ. κι έπειτα άπλωσέ την σε μια ταρτιέρα 22εκ., προσαρμόζοντας τις άκρες στο πλάι του ταψιού, αφού πρώτα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
- Πρόσθεσε στο μείγμα με τα λεμόνια το αλεύρι, το αλάτι και τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί και πάνω από τη ζύμη και ψήσε για 15 λεπτά.
- Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μόνο τις άκρες του ταψιού και ψήσε για άλλα 25 λεπτά.
- Έπειτα, άφησε την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα.
- Άπλωσε την μαρέγκα πάνω από την πίτα και κόψε σε 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ