Ζουμερό carrot cake με frosting από τυρί κρέμα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
15
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κέικ καρότου με πλούσια κρέμα από τυρί με άρωμα βανίλια

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. γλυκού κανέλα
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο + έξτρα για άλειμμα
  • 4 φλ. τριμμένο καρότο

Για το frosting:

  • 230 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα ταψί 20×30.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda, την κανέλα και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη βανίλια.
  • Με το μίξερ χτύπησε τη ζάχαρη με το λάδι και έπειτα πρόσθεσε 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και 1/3 από το μείγμα των αυγών.
  • Συνέχισε να προσθέσεις εναλλάξ τα δύο μείγματα και έπειτα πρόσθεσε το καρότο και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
  • Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε για 25 λεπτά, γύρισε το ταψί από την άλλη πλευρά (180º) και ψήσε για άλλα περίπου 25 λεπτά.
  • Άφησε το κέικ να κρυώσει τελείως για περίπου μία ώρα σε μια σχάρα.
  • Με το μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια με το αλάτι.
  • Άλειψε το κέικ με το frosting σε όλη την επάνω επιφάνειά του.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164