Λαχταριστό κέικ καρότου με πλούσια κρέμα από τυρί με άρωμα βανίλια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κέικ:
- 2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. γλυκού κανέλα
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο + έξτρα για άλειμμα
- 4 φλ. τριμμένο καρότο
Για το frosting:
- 230 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα ταψί 20×30.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη βανίλια.
- Με το μίξερ χτύπησε τη ζάχαρη με το λάδι και έπειτα πρόσθεσε 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και 1/3 από το μείγμα των αυγών.
- Συνέχισε να προσθέσεις εναλλάξ τα δύο μείγματα και έπειτα πρόσθεσε το καρότο και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
- Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε για 25 λεπτά, γύρισε το ταψί από την άλλη πλευρά (180º) και ψήσε για άλλα περίπου 25 λεπτά.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει τελείως για περίπου μία ώρα σε μια σχάρα.
- Με το μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια με το αλάτι.
- Άλειψε το κέικ με το frosting σε όλη την επάνω επιφάνειά του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ