Μια τέλεια συνταγή με ρύζι κουνουπιδιού και γαρίδες.
Θερμίδες: 180/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα κολοκυθάκια:
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι Cayenne
- Για το ρύζι κουνουπιδιού:
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
- 1κ. σούπας + 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- Αλατοπίπερο
- 2φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 3κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Για τις γαρίδα:
- 225γρ. φρέσκες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
- 1κ. γλυκού γλυκού ελαιόλαδο
- 1κ. γλυκού μέλι
- 1/2κ. γλυκού πιπέρι Cayenne
- Ξύσμα λεμονιού για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε μια σχάρα στο φούρνο και προθέρμανέ τον στους 180°C.
- Κόψε τα κολοκυθάκια στη μέση, άδειασε λίγο από το εσωτερικό, αφήνοντας όμως αρκετό πάχος στα “τοιχία”.
- Πασπάλισε με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σπαράγγια με το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και τοποθέτησε τα κολοκυθάκια πάνω στη σχάρα.
- Μαγείρεψε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν καλά, περίπου 20 λεπτά.
- Περιστασιακά γύρνα τα κολοκυθάκια και ανακάτευε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Ενώ τα λαχανικά μαγειρεύονται, βάλε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ το μέχρι να μοιάζει με ρύζι.
- Βάλε το ρύζι κουνουπιδιού στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-6 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάλε τις γαρίδες με το λάδι, το μέλι, το πιπέρι και το αλάτι, και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε τις γαρίδες στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί και άφησέ τες να ψηθούν καλά.
- Βάλε στον επεξεργαστή τροφίμων τα σπαράγγια και το κρεμμύδια και χτύπησέ τα καλά.
- Ρίξε τα στο ίδιο μπολ με το κουνουπίδι, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το βασιλικό, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
- Γέμισε τα κολοκυθάκια με το ρύζι κουνουπιδιού, βάλε από πάνω τις γαρίδες και πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ