Αφράτα και “υγρά” κεκάκια με αλεύρι ολικής άλεσης, κανέλα και τζίντζερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ
- 1 1/4 φλ. γιαούρτι
- 1/4 φλ. μέλι
- 1 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για muffin με 12 θέσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη baking soda, το αλάτι, την κανέλα και τη σκόνη τζίντζερ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το μέλι, τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια.
- Σιγά-σιγά ρίξε τα υγρά υλικά στο μείγμα με το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακάτεψε προσεκτικά τα υλικά.
- Μόλις ενωθούν, χωρίς να ανακατεύεις πολύ ώρα γιατί θα “κόψει”, μοίρασε το μείγμα στις θήκες του ειδικού ταψιού.
- Ψήσε για περίπου 18 λεπτά, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς και ξεφόρμαρέ τα για το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ