Muffins ολικής άλεσης με μέλι και βανίλια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτα και “υγρά” κεκάκια με αλεύρι ολικής άλεσης, κανέλα και τζίντζερ

Συστατικά

  • 2 αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 1/4 φλ. γιαούρτι
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για muffin με 12 θέσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη baking soda, το αλάτι, την κανέλα και τη σκόνη τζίντζερ.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το μέλι, τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια.
  • Σιγά-σιγά ρίξε τα υγρά υλικά στο μείγμα με το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακάτεψε προσεκτικά τα υλικά.
  • Μόλις ενωθούν, χωρίς να ανακατεύεις πολύ ώρα γιατί θα “κόψει”, μοίρασε το μείγμα στις θήκες του ειδικού ταψιού.
  • Ψήσε για περίπου 18 λεπτά, άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς και ξεφόρμαρέ τα για το σερβίρισμα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164