Ζουμερός μπακαλιάρος σε ταϊλανδέζικη σάλτσα κίτρινου κάρυ με καρότο και μελιτζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κ. σούπας ηλιέλαιο
- 2 κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες
- 2 κ. γλυκού σπόροι μουστάρδας
- 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 2 κ. γλυκού κύμινο
- 3 cm τζίντζερ τριμμένο
- 2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες
- 400 ml γάλα καρύδας light
- 1 κ. γλυκού πάστα tamarind
- 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 200 gr φασόλια κομμένα στη μέση
- 600 gr μπακαλιάρος σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
- βρασμένο ρύζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε ένα τηγάνι γουόκ ή μια ρηχή κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι με μία πρέζα αλάτι και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μπαχαρικά και το τζίντζερ με τις πιπερίτσες και συνέχισε να σοτάρεις.
- Ρίξε και το γάλα καρύδας, την πάστα tamarind και 400 ml νερό με αλατοπίπερο και άσε τα υλικά να σιγοβράσουν.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε τη μελιτζάνα και συνέχισε το βράσιμο για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και τα καρότα και βράσε για άλλα 15 λεπτά και έπειτα ρίξε και τα φασόλια για άλλα τρία λεπτά.
- Βάλε και το ψάρι στη σάλτσα, ανακάτεψε και άσε να ψηθεί για πε΄ριπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με ρύζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ