Σοταρισμένες φλοίδες λαχανικών με άρωμα σκόρδου και πικάντικη παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 1 μεγάλο κίτρινο κολοκύθι
- 6 σπαράγγια καθαρισμένα
- 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο
- 3 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλ. παρμεζάνα
- φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε ένα-ένα τα λαχανικά σε ένα ξύλο κοπής και με τον αποφλοιωτή λαχανικών άρχισε να κόβεις λεπτές φέτες οριζοντίως, δημιουργώντας μακριές φλοίδες σαν λαζάνια.
- Ανακάτεψε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έπειτα σοτάρισε το σκόρφο για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα λαζάνια λαχανικών, ανακατεύοντας με προσοχή για να μην σπάσουν.
- Σοτάρισε τα υλικά για περίπου τέσσερα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το μπούκοβο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό το πιάτο, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ