Ελαφρύ ασιατικό πιάτο με τρυφερό φιλέτο μοσχαριού και τραγανά λαχανικά σε ρύζι με ομελέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 350 gr μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο σε μπουκιές
- 2 καρότα σε κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2,5 cm τζίντζερ τριμμένο
- 2 φλ. ρύζι βρασμένο
- 2 φλ. φασολάκια
- 2 κ. σούπας σόγια σος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Χτύπησε τα αυγά με μία κουταλιά νερό και αλατοπίπερο και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας.
- Τηγάνισε χωρίς να τα ενοχλείς για περίπου δύο λεπτά και άφησε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
- Καθάρισε το τηγάνι και ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κρέας.
- Πρόσθεσε το φιλέτο στο τηγάνι και σοτάρισέ το για περίπου τρία λεπτά και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο.
- Καθάρισε ξανά το τηγάνι και ζέστανε μία κουταλιά ελαιόλαδο με δύο κουταλιές ηλιέλαιο.
- Πρόσθεσε το καρότο, το σέλερι και το πράσο και σοτάρισε για δύο λεπτά.
- Ρίξε και στο σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρισε ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε και το ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι ξανά το κρέας με τα φασόλια και τη σόγια σος για τρία λεπτά και τέλος πρόσθεσε την ομελέτα και ανακάτεψε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ