Τηγανητό ρύζι με μοσχάρι και λαχανικά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφρύ ασιατικό πιάτο με τρυφερό φιλέτο μοσχαριού και τραγανά λαχανικά σε ρύζι με ομελέτα

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 350 gr μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο σε μπουκιές
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2,5 cm τζίντζερ τριμμένο
  • 2 φλ. ρύζι βρασμένο
  • 2 φλ. φασολάκια
  • 2 κ. σούπας σόγια σος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Χτύπησε τα αυγά με μία κουταλιά νερό και αλατοπίπερο και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας.
  • Τηγάνισε χωρίς να τα ενοχλείς για περίπου δύο λεπτά και άφησε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Καθάρισε το τηγάνι και ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κρέας.
  • Πρόσθεσε το φιλέτο στο τηγάνι και σοτάρισέ το για περίπου τρία λεπτά και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο.
  • Καθάρισε ξανά το τηγάνι και ζέστανε μία κουταλιά ελαιόλαδο με δύο κουταλιές ηλιέλαιο.
  • Πρόσθεσε το καρότο, το σέλερι και το πράσο και σοτάρισε για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και στο σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρισε ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι ξανά το κρέας με τα φασόλια και τη σόγια σος για τρία λεπτά και τέλος πρόσθεσε την ομελέτα και ανακάτεψε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164