Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ταχίνι και ψητό μπρόκολο και κουνουπίδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr μπρόκολο
- 200 gr κουνουπίδι
- 200gr φασόλια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. ταχίνι
- 1 λεμόνι
- 230 gr fettuccini ολικής άλεσης
- 1 κ. γλυκού Tabasco
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ανακάτεψε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο μέσο του χρόνου.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφού τα σουρώσεις, ξαναγύρισέ τα στην κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα με τη σάλτσα από ταχίνι.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε το Tabasco με το σησαμέλαιο.
- Σέρβιρε τα fettuccini σε μια μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας από πάνω τα ψητά λαχανικά και ραντίζοντας με τη σάλτσα Tabasco και μερικές ακόμη σταγόνες λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ