Φακές σούπα με γάλα καρύδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφριά σούπα με φακές και φάβα σε γάλα καρύδας και άρωμα κίτρινου κάρυ

Συστατικά

  • 1 φλ. φάβα
  • 1 φλ. φακές
  • 7 φλ. νερό
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 2 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ. σούπας κάρυ
  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας ξανθές σταφίδες
  • 1/3 φλ. ντοματοπελτές
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • ρύζι βρασμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε καλά τα όσπρια και ρίξ’ τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό σκεπασμένα με το καπάκι σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το καρότο και ¼ από το τζίντζερ, ξανακάλυψε και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.
  • Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβούρδισε το κάρυ για δύο λεπτά και αφαίρεσε από την εστία.
  • Σε άλλο τηγάνι ζέστανε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μισά κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο τζίντζερ και τις σταφίδες για δύο λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164