Ελαφριά σούπα με φακές και φάβα σε γάλα καρύδας και άρωμα κίτρινου κάρυ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. φάβα
- 1 φλ. φακές
- 7 φλ. νερό
- 1 καρότο σε κύβους
- 2 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ. σούπας κάρυ
- 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ. σούπας ξανθές σταφίδες
- 1/3 φλ. ντοματοπελτές
- 400 ml γάλα καρύδας
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- ρύζι βρασμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε καλά τα όσπρια και ρίξ’ τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό σκεπασμένα με το καπάκι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το καρότο και ¼ από το τζίντζερ, ξανακάλυψε και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβούρδισε το κάρυ για δύο λεπτά και αφαίρεσε από την εστία.
- Σε άλλο τηγάνι ζέστανε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μισά κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο τζίντζερ και τις σταφίδες για δύο λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ