Παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με συκώτι αρνιού, άνηθο και αρωματικό αυγολέμονο

Συστατικά

  • 1 kg εντόσθια αρνιού
  • έντερα από ένα αρνί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μαρούλια κομμένα
  • 5 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε πολύ καλά τα εντόσθια (καρδιά, συκώτι, νεφρά) σε τρεχούμενο νερό και άφησέ τα στην άκρη.
  • Πλύνε σχολαστικά τα έντερα, ανοίγοντάς τα κατά μήκος και τρίβοντάς τα με αλάτι και λεμόνι δύο φορές, ώστε να καθαριστούν και εσωτερικά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κάλυψε τα εντόσθια με νερό και μπλανσάρισέ τα σε δυνατή φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τα έντερα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
  • Σούρωσε τα υλικά και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα κόψεις σε μικρές μπουκιές.
  •  Ζέστανε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια και το κρέας και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το χοντροκομμένο μαρούλι, μαγείρεψε για 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε.

     

  • Ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε τη μαγειρίτσα με το καπάκι για περίπου 40-50 λεπτά ακόμα. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου πρόσθεσε και το ρύζι και ανακάτεψε.

     

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.

     

  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα με προσοχή πρόσθεσε το μείγμα κρόκων.

     

  • Σταδιακά πρόσθεσε με προσοχή λίγο-λίγο μερικές κουτάλες από το ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην “κόψει” το αυγό

     

  • Ρίξε προσεκτικά το μείγμα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

     

  • Σέρβιρε τη μαγειρίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164