Τραγανό και ζουμερό αρνί στο φούρνο με βότανα και σάλτσα μέντας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 kg μπούτι αρνιού
- 1 κεφάλι σκόρδο
- ½ ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 1.5 kg πατάτες
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μέντα
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 3 κ. σούπας ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άφησε το αρνί εκτός ψυγείου για μία ώρα ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί για τις πατάτες στον πάτο του.
- Σπάσε το κεφάλι σκόρδου σε σκελίδες και έπειτα καθάρισε μόνο τρεις από αυτές.
- Ψιλόκοψε τα φύλλα από το μισό δενδρολίβανο και καθάρισε και κόψε στη μέση τις πατάτες.
- Σε ένα μπολ τρίψε τις τρεις σκελίδες σκόρδο, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το ξύσμα από ένα λεμόνι και λίγο λάδι και ανακάτεψε τα υλικά.
- Αλατοπιπέρωσε το αρνί και άλειψέ το με το μείγμα σκόρδου σε όλη την επιφάνειά του και τοποθέτησέ το σε μια σχάρα πάνω από το ταψί για τις πατάτες.
- Ψήσε το αρνί για μιάμιση ώρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, βράσε τις πατάτες για πέντε λεπτά, σούρωσέ τες καλά.
- Σοτάρισέ τες στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο με αλατοπίπερο και λίγο λάδι για τρία λεπτά.
- Ρίξε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί που είναι στο φούρνο και ψήσε μέχρι να τελειώσει το αρνί.
- Σε ένα μπολ ρίξε την ψιλοκομμένη μέντα, τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, μία κουταλιά ζεστό νερό και το ξύδι.
- Μόλις ψηθεί το αρνί, άφησέ το για 15 λεπτά να “σταθεί” και σέρβιρε με τις ψητές πατάτες και τη σάλτσα μέντας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ