Η αγαπημένη παραδοσιακή μαγειρίτσα σε εκδοχή vegetarian και τέλεια γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg διάφορα μανιτάρια κομμένα
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 φλ. ρύζι νυχάκι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 200 gr μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 kg αντίδια χοντροκομμένα
- 60 gr άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 5 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας και άφησέ τα να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν.
- Ρίξε στην κατσαρόλα τα χόρτα και ανακάτεψε μέχρι να μαραθούν.
- Πρόσθεσε 2-3 φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο και άφησε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά τους κρόκους στο ασπράδια και συνέχισε το χτύπημα.
- Ρίξε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας μέσα στα αυγά, ανακατεύοντας εντατικά για να μην “κόψει” το αυγό.
- Μόλις το αυγολέμονο πάρει θερμοκρασία, ρίξ’ το στη σούπα και η ανακάτεψε να ενωθούν τα μείγματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ