Fingerfood με βραστά αυγά, πίκλες κρεμμυδιού και αντζούγιες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις πίκλες κρεμμυδιού:
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας κόκκοι πιπεριού
- 1 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
- 1 1/4 φλ. ξύδι
- μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
Για τα αυγά:
- 12 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλ. μαγιονέζα
- 12 φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα
- 3 “αγγουράκια” κάπαρης κομμένα στη μέση
- άνηθος ψιλοκομμένος
- ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για τις πίκλες, εκτός από τα κρεμμύδια, και άφησε να πάρουν βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια, ανακάτεψε και πίεσε τα κρεμμύδια με τη σπάτουλα και άφησέ τα για μία ώρα.
- Ξεφλούδισε τα αυγά και κόψ’ τα στη μέση καθέτως.
- Σε κάθε μισό αυγό βάλε μικρή ποσότητα μαγιονέζας και έπειτα μερικές πίκλες κρεμμυδιού.
- Στα μισά αυγά τοποθέτησε ένα φιλέτο αντζούγιας και άνηθο και στα υπόλοιπα τα “αγγουράκια” κάπαρης με τη ρίγανη.
- Αλατοπιπέρωσε ελαφρώς και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ