Κωνσταντίνος Χιουτάκος: Ποιος είναι ο κούκλος Έλληνας αθλητής του βραζιλιάνικου Jiu Jitsu

Λίγο πριν μπει στο «κλουβί» του MMA Challenge Pro, του μεγαλύτερου show μαχητικών αγωνισμάτων στην Ελλάδα, ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές του Brazilian Jiu Jitsu μιλά στο People και τον Βαγγέλη Θεοδώρου για τη ζωή του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αν και ξεκίνησε, όπως τα περισσότερα αγόρια, από το ποδόσφαιρο και αγαπά την μπάλα, ο Κωνσταντίνος Χιουτάκος γρήγορα κατάλαβε πως ήθελε να διοχετεύσει την αστείρευτη ενέργειά του στα μεικτά μαχητικά αθλήματα. Σε ηλικία 18 ετών άρχισε την πυγμαχία και το kick box, ενώ, δύο χρόνια αργότερα, ερωτεύτηκε το brazilian jiu jitsu. «Μέσω των δύο προπονητών μου, του Γιώργου Κακανάτσα και του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου, γνώρισα καλύτερα το Brazilian Jiu-Jitsu και αμέσως το ερωτεύτηκα! Ήταν αυτό που έψαχνα! Μου αρέσει η νοοτροπία του, η φιλοσοφία του ότι ο πιο αδύναμος μπορεί να υπερισχύσει του πιο δυνατού, το ότι η τεχνική είναι πάνω από την δύναμη. Δεν έχει τυχαία τα προσωνύμια gentle art και human art», αναφέρει και συνεχίζει: «το άθλημα αυτό κάθε μέρα σε κερδίζει, δεν υπάρχει το “τα ξέρω όλα”, μπορείς να μάθεις κάτι ακόμα και από έναν πιο αρχάριο! Επίσης, δεν υπάρχουν εγωισμοί και διαφοροποιήσεις, όλα αυτά τα αφήνεις απ’ έξω».

Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ο Κωνσταντίνος ξυπνάει μεταξύ 6 και 8 το πρωί και αμέσως αρχίζει την ενασχόλησή του με το άθλημα. «Ξεκινάω με ένα ιδιαίτερο, μετά έχω δική μου προπόνηση, τεχνική και ενδυνάμωση -αυτό τον καιρό προπονούμαι κυρίως με λάστιχα λόγω ενός τραυματισμού στον ώμο. Συνεχίζω με το τμήμα μου στα Πετράλωνα και μετά έχω πάλι δική μου τεχνική και ενδυνάμωση», περιγράφει, προσθέτοντας ότι επιστρέφει στο σπίτι του γύρω στις 11 με 11:30 το βράδυ και, αμέσως, κάνει μπάνιο και πέφτει για ύπνο!

«Έχω στερηθεί αρκετά, αλλά υπάρχουν αθλητές που έχουν στερηθεί περισσότερα από εμένα. Στερήθηκα σχέσεις, δουλειές, κάποιες φιλίες που δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς κάνω, επαφές με ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελα να επικοινωνώ πιο συχνά… Όμως, δεν μου λείπει κάτι! Εγώ το επέλεξα αυτό και με γεμίζει, είμαι ταγμένος εκεί!», παραδέχεται. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, είναι φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν έχει πάρει το πτυχίο του καθώς δεν προλαβαίνει να κάνει την πρακτική άσκηση που απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών του, κάτι που δεν αποκλείει να κάνει στο μέλλον.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164