Κέικ πορτοκαλιού με αμύγδαλα και γρήγορη κομπόστα γκρέιπφρουτ

1 ώρα 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό κέικ αρωματισμένο με πορτοκάλι και δροσερή εναλλακτικά κομπόστα εσπεριδοειδών

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Για την κομπόστα:

  • 2 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 κ. γλυκού νερό ανθού πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 3 πορτοκάλια (κομμένη ψίχα)
  • 2 γκρέιπφρουτ (κομμένη ψίχα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε αλαφρά μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 20cm.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Στο μίξερ χτύπησε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ το γάλα και σιγά-σιγά το λάδι.
  • Ρίξε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πρόσθεσε και τα αμύγδαλα και μετάφερε το μείγμα στη φόρμα για κέικ.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μετάφερε τη φόρμα σε μια σχάρα και άφησε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.
  • Τοποθέτησε το κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπάλισέ το με την άχνη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και δύο κουταλιές από τους χυμούς των κομμένων πορτοκαλιών και γκρέιπφρουτ.
  • Τοποθέτησε τα κομμένα φρούτα σε ένα μπολ και σκέπασέτα με το υγρό μείγμα.
  • Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το για 15 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
  • Σέρβιρε το κέικ σε κομμάτια, συνοδεύοντας με τη γρήγορη κομπόστα φρούτων στο πλάι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164