Τραγανό κοτόπουλο με μανιτάρια και προσούτο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 120 gr προσούτο
- 230 gr μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε το κοτόπουλο στον πάγκο, κάλυψέ το με πλαστική μεμβράνη και χτύπησέ το με ένα βαρύ αντικείμενο προσεκτικά για να λεπτύνει.
- Ρίξε αλεύρι σε ένα πιάτο, ανακάτεψέ το με αλατοπίπερο και πέρασε κάθε “σνίτσελ” κοτόπουλου για να καλυφθεί ελαφρώς με το μείγμα.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε το κοτόπουλο να ψηθεί για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άφησέ το σε αντικολλητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το προσούτο στο τηγάνι να σοταριστεί για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για πέντε λεπτά πριν προσθέσεις αλατοπίπερο.
- Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι και άφησε να βράσει για δύο λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πρόσθεσε και το ζωμό στο τηγάνι και άφησε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίξε και το βούτυρο και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγόβρασε για ένα λεπτό, ώστε να ξαναζεσταθεί.
- Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ