Τρυφερό ψητό της κατσαρόλας με πατάτες, καρότα και φρέσκα μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 kg μοσχαρίσια σπάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 3 φλ. ζωμός βοδινού
- 2 κ/ γλυκού Worcestershire sauce
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 1 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 kg baby πατάτες
- 4 μεγάλα καρότα σε πλάγιες φέτες
- 2 1/2 κ. σούπας corn flour
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας και ζέστανε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι.
- Βάλε το κρέας στη χύτρα και “θωράκισέ” το για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά του.
- Αφαίρεσε το κρέας και πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί για τρία λεπτά και έπειτα μαζί με το σκόρδο για άλλο εάν λεπτό.
- Ρίξε στη χύτρα το κρασί, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να γλασαριστεί και έπειτα πρόσθεσε το ζωμό, τη Worcestershire, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τις πατάτες και τα καρότα.
- Τοποθέτησε με προσοχή το κρέας πάνω στα υπόλοιπα υλικά, ασφάλισε το καπάκι της χύτρας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για μία ώρα.
- Αφαίρεσε με προσοχή τον ατμό από τη χύτρα ταχύτητας και έπειτα βγάλε το κρέας, τις πατάτες και τα καρότα από το σκεύος.
- Με δύο πιρούνια διάλυσε το κρέας σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το corn flour με 1/4 φλιτζανιού κρύο νερό.
- Όσο η σάλτσα βράζει, πρόσθεσε το μείγμα corn flour και ανακάτεψε καλά για τρία λεπτά.
- Σέρβιρε το θρυμματισμένο κρέας, τις πατάτες και τα καρότα και από πάνω τη σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ