Δροσερή σαλάτα με ψητά καρότα και ρεβίθια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Χορταστική σαλάτα με καρότα φούρνου, ρεβίθια σε σάλτσα πορτοκαλιού και dressing με ταχίνι

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 1 kg καρότα σε πλάγιες φέτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 850 gr ρεβίθια βρασμένα
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 170 gr ρόκα

Για το dressing:

  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. μαϊντανός, βασιλικός, άνηθος και σχοινόπρασο
  • 1/4 φλ. ταχίνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας νερό
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε του φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Άπλωσε τα καρότα σε μία στρώση στο ταψί, ράντισέ τα με το λάδι και ένα κουταλάκι κόλιανδρο, μισό κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήσε τα καρότα για περίπου 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τα ρεβίθια με το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τον υπόλοιπο κόλιανδρο, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά.
  • Βράσε τα υλικά για περίπου οκτώ λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στον μισό όγκο.
  • Στο μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από τα αμύγδαλα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάλε τη ρόκα σε μια πιατέλα, αλάτισέ τη ελαφρώς και από πάνω ρίξε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους και τα ψημένα καρότα.
  • Περίχυσε τη σαλάτα με το dressing και τα αμύγδαλα και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164