Λαχταριστά και light σπαγγέτι με κρέμα από αβοκάντο και σπανάκι και δροσερά ντοματίνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 340 gr σπαγγέτι
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. φύλλα baby σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Καθάρισε και αφαίρεσε το κουκούτσι από τα αβοκάντο και ρίξ’ τα στο μπλέντερ.
- Πρόσθεσε τον βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτύπησέ τα για ένα λεπτό.
- Ρίξε σιγά-σιγά το λάδι στο μπλέντερ και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές.
- Σούρωσε τα σπαγγέτι και μετάφερέ τα ξανά στην κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε την κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα ζυμαρικά.
- Σέρβιρε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ