Λαχταριστό φιλέτο στο τηγάνι με τραγανά λαχανικά και κρέμα βουτύρου με βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι λιωμένο
- 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια
- 1 γλυκό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 500 gr σπαράγγια κομμένα στη μέση
- 230 gr μανιτάρια κομμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τρεις κουταλιές βούτυρο με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
- Λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τα φιλέτα για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, άφησέ το για 10 λεπτά να “σταθεί”και πρόσθεσε μία κουταλιά βούτυρο.
- Ρίξε το κρεμμύδι, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια και σοτάρισε ανακατεύοντας για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα σε λεπτές φέτες, περιχύνοντας με το μείγμα βουτύρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ