Ελαφρύ και χορταστικό ορεκτικό με καλαμπόκι και κατσικίσιο τυρί σε μαγιονέζα αρωματισμένη με mexican spices
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 ρόκες καλαμπόκι
- 60 gr κατσικίσιο τυρί
- 60 gr παρμεζάνα
- 1 κ. σούπας κόλιανδρος λιωμένος
- ξύσμα και χυμός από 2 lime
- 3/4 φλ. μαγιονέζα
- 2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού καυτερή πιπερίτσα λεπτοκομμένη
- 1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 γαλλικές μπαγκέτες σε 24 φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και από κάτω ένα ταψί.
- Ψήσε τα καλαμπόκια στη σχάρα του γκριλ, γυρίζοντάς τα κάθε δυο λεπτά, μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα (να φουσκώσει και να σκουρύνει).
- Κόψε το καλαμπόκι από τις βάσεις με ένα μαχαίρι και βάλ’ το σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε στο μπολ το κατσικίσιο τυρί τριμμένο στο χέρι, την παρμεζάνα, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο χρειαστεί.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίξε όλα τα μπαχαρικά και ανακάτεψέ τα καλά.
- Μοίρασε την υπόλοιπη μαγιονέζα στις φέτες της μπαγκέτας και άπλωσέ τη.
- Πασπάλισε κάθε μπρουσκέτα με το μείγμα μπαχαρικών πάνω από τη μαγιονέζα.
- Ολοκλήρωσε μοιράζοντας το μείγμα καλαμποκιού πάνω από κάθε ψωμάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ