Σαλάτα με φακές, φέτα και αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια σαλάτα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. μαγειρευμένες φακές
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1φλ. κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. φέτα, τριμμένη
  • 1/4φλ. σταφίδες
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε στα κρεμμύδια και το σκόρδογια να σοταριστούν.
  • Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το αλάτι, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  • Πρόσθεσε το βαλσάμικο ξύδι, και όταν εξατμιστεί, πρόσθεσε τις φακές ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το μείγμα από το τηγάνι και όταν κρυώσει πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με τις σταφίδες, το βασιλικό, τη φέτα και το αβοκάντο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164