Λαχταριστά νιόκι φούρνου με λευκή σάλτσα αρακά και καπνιστό ζαμπόν σοτέ με παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φρέσκα νιόκι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 120 gr καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
- 3 κ. σούπας γλυκό κρεμμύδι λιωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 60 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. αρακάς
- φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει βύθισε τα νιόκι και μόλις αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια, αφαίρεσέ τα.
- Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το ζαμπόν.
- Αφαίρεσε το ζαμπόν από το τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο με την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε μέχρι να μειωθεί ο όγκος κατά 1/3.
- Πρόσθεσε τα 60 gr παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τη σάλτσα.
- Πρόσθεσε τα νιόκι και το μισό αρακά και ανακάτεψε για ένα λεπτό στη φωτιά.
- Μετάφερε τα υλικά σε ένα ρηχό ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Σέρβιρε με τον υπόλοιπο αρακά, τα φύλλα βασιλικού και έξτρα παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ