Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα αποξηραμένα φρούτα δημιουργούν ένα θρεπτικό κέικ.
Θερμίδες: 199/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400ml ζεστό μαύρο τσάι
- 100γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
- 140γρ. σταφίδες
- 50γρ. βρώμη
- 200γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1κ. γλυκού baking powder
- 100γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
- 50γρ. ξηροί καρποί για την επικάλυψη
- 1κ. σούπας λιναρόσπορος
- 1κ. σούπας σουσάμι
- 2κ. σούπας σουσάμι για την επικάλυψη
- 25γρ. πασατέμπο
- 1 μεγάλο αυγό
- 25γρ. ρικότα ανά άτομο
- 1 πορτοκαλί κομμένο σε χοντρές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Ρίξε το τσάι σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα σύκα, τις σταφίδες και τη βρώμη.
- Χτύπησε το αυγό ξεχωριστά και έπειτα ρίξε το μέσα στο μπολ με το πράσινο τσάι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι ολικής, την baking powder, τους ξηρούς καρπούς, το λιναρόσπορο, το σουσάμι και τα πασατέμπο.
- Ένωσε τα δύο μείγματα.
- Τοποθέτησε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο και στις άκρες ενός μακρόστενου ταψιού.
- Ρίξε μέσα το μείγμα και πρόσθεσε από πάνω τους έξτρα ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.
- Ψήσε για 1 ώρα, στη συνέχεια κάλυψε την κορυφή με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσει, κόψε σε 16 φέτες, πρόσθεσε σε κάθε φέτα από 25γρ. ρικότα, μια φέτα πορτοκάλι και απόλαυσε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ