Δροσερή και χορταστική σαλάτα με ψημένα παντζάρια και φέτα, αρωματισμένα με λεμόνι και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg παντζάρια
- 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/4 φλ. άνηθος, μαϊντανός και μέντα ψιλοκομμένα
- 230 gr φέτα σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Τρίψε και καθάρισε καλά τα παντζάρια, τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο ένα-ένα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
- Ψήσε για περίπου μία ώρα, τσεκάροντας ανά 20 λεπτά για να μην ξεραθούν και ρίξε μια κουταλιά νερό στο καθένα αν σου φαίνονται στεγνά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με το κρεμμύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Άφησε τα παντζάρια να κρυώσουν για 15 λεπτά και με μια πετσέτα πίεσέ τα στα χέρια σου για να αποφλοιωθούν (αν δεν φεύγει η φλούδα, σημαίνει πως πρέπει να ψηθούν λίγο ακόμη).
- Κόψε τα παντζάρια στα τέσσερα και ρίξ’ τα στο μπολ με το dressing, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν.
- Άφησε τα παντζάρια να αρωματιστούν για 15 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε τα μισά βότανα και ανακάτεψε καλά.
- Πασπάλισε το μπολ με μία θρυμματισμένη φέτα τυριού και τα υπόλοιπα βότανα.
- Σέρβιρε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, ραντίζοντας με λίγο λάδι και τοποθετώντας τις φέτες τυριού στο πλάι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ