Ελαφριά και πεντανόστιμη τάρτα με κρέμα από κατσικίσιο τυρί, δροσερά ντοματίνια και γλάσο βαλσαμικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλ. αλέυρι γοχ
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. βούτυρο σε κύβους
- 4 κ. σούπας παγωμένο νερό
- 200 gr κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 500 gr πολύχρωμα ντοματίνια στα δύο
- κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
- φρέσκα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μίξερ χτύπησε το αλεύρι με το αλάτι και το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.
- Ενώ συνεχίζεις το χτύπησε πρόσθεσε το παγωμένο νερό, κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Μετάφερε τη ζύμη σε μια στρογυλή ταρτιέρα και πίεσέ τη ώστε να καλυφθεί πλήρως η βάση και τα τοιχώματα του σκεύους.
- Με ένα πιρούνι κάνε τρύπες σε όλη τη ζύμη και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλε την ταρτιέρα σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφαίρεσε την τάρτα από το φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει τελείως.
- Βάλε το κατσικίσιο τυρί και την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Αλατοπιπέρωσε την κρέμα και άπλωσέ τη στην τάρτα που έχει κρυώσει, κάνοντας λεία την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Τοποθέτησε πάνω από την κρέμα τυριού τα κομμένα ντοματίνια και αλάτισέ τα ελαφρώς.
- Πασπάλισε με τα φύλλα βασιλικού και περίχυσε με την κρέμα βαλσαμικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ