Κριθαρότο με μανιτάρια και σπανάκι σε κρέμα παρμεζάνας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο κριθαράκι με κρέμα παρμεζάνας αρωματισμένη με θυμάρι, μανιτάρια και σπανάκι

Συστατικά

  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 230 gr μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 γλυκό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φλ. σπανάκι κομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ το.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισε ανακατεύοντας για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις το ζωμό λαχανικών και ανακατέψεις έντονα για δύο λεπτά για να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και άφησε την κρέμα να πήξει για δύο λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, ρίξε το κριθαράκι στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και μαγείρεψε για τρία ακόμη λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164