Σουφλέ στο φούρνο με ρολά φράουλας και κρέμα κανέλας και βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 6 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
- 1/2 φλ μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 500 gr φράουλες σε κύβους
- άχνη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 cm με μία κουταλιά βούτυρο.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
- Βάλε μία φέτα ψωμιού σε μια καθαρή επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη “άνοιξέ” το, ώστε να γίνει πλακέ.
- Πρόσθεσε πάνω στο ψωμί δύο κουταλάκια από την ψιλοκομμένη φράουλα και τύλιξέ το σε ρολάκι.
- Με προσοχή κόψε το ρολό σε δύο κομμάτια και έπειτα βούτηξέ τα στο μείγμα αυγών.
- Επανέλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ψωμί και τοποθέτησε κάθε ρολό στο ταψί σε όρθια θέση.
- Περίχυσε τα ρολά με όσο μείγμα αυγών έχει μείνει, βάλε το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ρίξε κουταλίτσες από το βούτυρο που έχει μείνει σε διάφορα σημεία.
- Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπάλισε με τη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ