Λαχταριστά μοσχαρίσια κεφτεδάκια ψημένα στο φούρνο με βότανα και κολοκυθάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 4 κ. σούπας βρώμη αλεσμένη
- 2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
- 3 κ. σούπας φρέσκος άνηθος
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/4 φλ. κολοκυθάκι τριμμένο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι, πίτες για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά και ζύμωσέ τα ελαφρώς, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου τριών εκατοστών, και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά στα μισά του χρόνου.
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι, με γιαούρτι για ντιπ ή τυλιγμένα σε πίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ