Muffins καλαμποκόψωμου με φρέσκο καλαμπόκι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά muffins καλαμποκόψωμου με τραγανές νιφάδες αλατιού και ζουμερό καλαμπόκι

Συστατικά

  • λάδι για το ψήσιμο
  • 1½ φλ. αλεύρι γοχ
  • 1¼ φλ. καλαμποκάλευρο
  • ¼ φλ. + 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2½ κ. γλυκού baking powder
  • ¾ κ. γλυκού baking soda
  • 2¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 1½ κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 φλ. φρέσκο καλαμπόκι
  • 2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκος αυγού
  • ¾ φλ. γιαούρτι
  • ⅔ φλ. γάλα
  • ½ φλ. βούτυρο
  • νιφάδες αλατιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για muffins με 12 θέσεις.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το baking powder, την baking soda, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε και 1 1/2 φλιτζανιού καλαμπόκι στο μείγμα.
  • Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά και τον κρόκο και πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο.
  • Φτιάξε μια τρύπα στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ρίξε τα υγρά, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες για muffins και γάρνιρε με το υπόλοιπο καλαμπόκι και τις νιφάδδες αλατιού κάθε μερίδα.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, αλλάζοντας πλευρά στο ταψί στη μέση της διάρκειας ψησίματος.
  • Άφησε τα muffins να σταθούν για 10 λεπτά, μετάφερέ τα σε μια σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164