Τρυφερά muffins καλαμποκόψωμου με τραγανές νιφάδες αλατιού και ζουμερό καλαμπόκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- λάδι για το ψήσιμο
- 1½ φλ. αλεύρι γοχ
- 1¼ φλ. καλαμποκάλευρο
- ¼ φλ. + 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 2½ κ. γλυκού baking powder
- ¾ κ. γλυκού baking soda
- 2¼ κ. γλυκού αλάτι
- 1½ κ. γλυκού πιπέρι
- 2 φλ. φρέσκο καλαμπόκι
- 2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκος αυγού
- ¾ φλ. γιαούρτι
- ⅔ φλ. γάλα
- ½ φλ. βούτυρο
- νιφάδες αλατιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για muffins με 12 θέσεις.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το baking powder, την baking soda, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πρόσθεσε και 1 1/2 φλιτζανιού καλαμπόκι στο μείγμα.
- Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά και τον κρόκο και πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο.
- Φτιάξε μια τρύπα στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ρίξε τα υγρά, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες για muffins και γάρνιρε με το υπόλοιπο καλαμπόκι και τις νιφάδδες αλατιού κάθε μερίδα.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, αλλάζοντας πλευρά στο ταψί στη μέση της διάρκειας ψησίματος.
- Άφησε τα muffins να σταθούν για 10 λεπτά, μετάφερέ τα σε μια σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ