Ταρτ τατέν με ντοματίνια σε γλυκόξινη “καραμέλα” βαλσαμικού, αρωματισμένη με θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 kg ντοματίνια χρωματιστά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. γλυκού μέλι
- 2 κ. γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι
- 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στρογγυλό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Στο ταψί για την τάρτα (διάμετρος 23 cm), ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει, πρόσθεσε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και σοτάρισε με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα ντοματάκια.
- Αφαίρεσε το ταψάκι από την φωτιά και άφησε τα ντοματίνια να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Βγάλε τις ντομάτες από το ταψί, πρόσθεσε το ξύδι και το μέλι και ξαναβάλ’ το στη φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αφαίρεσε ξανά από τη φωτιά, επέστρεψε τα ντοματίνια και άπλωσέ τα σε μία στρώση.
- Πασπάλισε με αλατοπίπερο και τα φύλλα θυμαριού και κάλυψέ τα με τη σφολιάτα, σπρώχνοντας το φύλλο προς τα μέσα στα πλαϊνά του.
- Με ένα πιρούνι τρύπησε το φύλλο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
- Άφησε να “σταθεί” η τάρτα για πέντε λεπτά και έπειτα αναποδογύρισέ την σε μια πιατέλα για το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ