Κέικ κολοκυθιού με παπαρουνόσπορο και γλάσο τυριού

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό και τρυφερό κέικ με τριμμένο κολοκύθι και γλάσο με κρέμα τυριού

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 2 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 1/2 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σούπας παπαρουνόσπορος

Για το γλάσο:

  • 30 gr τυρί κρέμα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κ. σούπας γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι μια φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κολοκύθι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο.
  • Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού σε εκείνο του κολοκυθιού και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα, ψήσε για περίπου μία ώρα και άφησέ το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
  • Στο μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού σε μεσαία ταχύτητα.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το γάλα δύο κουταλιές τη φορά, μέχρι το γλάσο να ρευστοποιηθεί.
  • Περίχυσε το κέικ κολοκυθιού με το γλάσο και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164