Ζουμερό και τρυφερό κέικ με τριμμένο κολοκύθι και γλάσο με κρέμα τυριού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κέικ:
- 2 1/4 φλ. αλεύρι
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 3/4 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλ. τριμμένο κολοκυθάκι
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. λάδι
- 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σούπας παπαρουνόσπορος
Για το γλάσο:
- 30 gr τυρί κρέμα
- 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 3 φλ. ζάχαρη άχνη
- 6 κ. σούπας γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κολοκύθι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια.
- Πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο.
- Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού σε εκείνο του κολοκυθιού και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα, ψήσε για περίπου μία ώρα και άφησέ το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
- Στο μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού σε μεσαία ταχύτητα.
- Χαμήλωσε την ταχύτητα, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πρόσθεσε το γάλα δύο κουταλιές τη φορά, μέχρι το γλάσο να ρευστοποιηθεί.
- Περίχυσε το κέικ κολοκυθιού με το γλάσο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ