Καλοκαιρινή σαλάτα με ροδάκινα και αγγουράκι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή και αρωματική σαλάτα ροδάκινο με αγγούρι, ανατολίτικα μπαχαρικά και μοτσαρέλα

Συστατικά

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1/4 φλ. φουντούκια
  • 1/4 φλ. σουσάμι
  • 1 κ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
  • 1 κ. σούπας σπόροι κύμινου
  • 1 κ. σούπας κόκκοι πιπεριού
  • 1 κ. γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κρεμμυδάκι εσαλότ λιωμένο
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 3 τορτίγιες ψημένες και σπασμένες
  • 2 ροδάκινα σε λεπτέ φέτες
  • 2 αγγουράκια σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φιστίκια και τα φουντούκια σε ένα τηγάνι και καβούρδισέ τα για περίπου πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Μετάφερε τους καρπούς στο μπλέντερ και θρυμμάτισέ τους μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Ρίξε τη σκόνη σε ένα μπολ και βάλε στο τηγάνι το σουσάμι να καβουρδιστεί για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σουσάμι στο μπολ και βάλε να καβουριστούν στο τηγάνι ο κόλιανδρος με το κύμινο και το πιπέρι για τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε τους σπόρους με τους κόκκους στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε το αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σκόρδο με το εσαλότ, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το λάδι και το αλατοπίπερο.
  • Ρίξε τις κομμένες τορτίγιες και το αγγουράκι στη σάλτσα και άφησέ τα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Πρόσθεσε τα ροδάκινα και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με τα μπαχαρικά και το σχοινόπρασο και την μπάλα μοτσαρέλας.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164