Δροσερή και αρωματική σαλάτα ροδάκινο με αγγούρι, ανατολίτικα μπαχαρικά και μοτσαρέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το μείγμα μπαχαρικών:
- 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
- 1/4 φλ. φουντούκια
- 1/4 φλ. σουσάμι
- 1 κ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
- 1 κ. σούπας σπόροι κύμινου
- 1 κ. σούπας κόκκοι πιπεριού
- 1 κ. γλυκού αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κρεμμυδάκι εσαλότ λιωμένο
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 3 τορτίγιες ψημένες και σπασμένες
- 2 ροδάκινα σε λεπτέ φέτες
- 2 αγγουράκια σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα φιστίκια και τα φουντούκια σε ένα τηγάνι και καβούρδισέ τα για περίπου πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Μετάφερε τους καρπούς στο μπλέντερ και θρυμμάτισέ τους μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίξε τη σκόνη σε ένα μπολ και βάλε στο τηγάνι το σουσάμι να καβουρδιστεί για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το σουσάμι στο μπολ και βάλε να καβουριστούν στο τηγάνι ο κόλιανδρος με το κύμινο και το πιπέρι για τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε τους σπόρους με τους κόκκους στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε το αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σκόρδο με το εσαλότ, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Ρίξε τις κομμένες τορτίγιες και το αγγουράκι στη σάλτσα και άφησέ τα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Πρόσθεσε τα ροδάκινα και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με τα μπαχαρικά και το σχοινόπρασο και την μπάλα μοτσαρέλας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ