Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με κολοκυθάκια, λουκάνικο και μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr πένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια σε φέτες
- 200 gr λουκάνικο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/4 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- αλάτι, πιπέρι
- 1/3 φλ. φρέσκος βασιλικός
- 230 gr μοτσαρέλα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σους 150 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζέστανε μία κουταλιά λάδι και σοτάρισε τα κολοκυθάκια για τέσσερα λεπτά.
- Αφαίρεσε τα κολοκυθάκια, ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το λουκάνικο με την πιπεριά και το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Ρίξε την ντομάτα στο τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε στη σάλτσα αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια και το βασιλικό και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Πασπάλισε με τη μοτσαρέλα και ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ