Κρεμώδη φουσίλι με κοτόπουλο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φουσίλι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι εσαλότ λιωμένο
- 2 1/2 κ. σούπας αλεύρι
- 1 κ. γλυκού ξηρός βασιλικός
- 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
- Ρίξε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σοτάρισε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από το σκεύος.
- Λιώσε το βούτυρο στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το σκόρδο και το εσαλότ και σοτάρισε για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και καβούρδισε για ένα λεπτό.
- Ρίξε τον ζωμό, ξύνοντας με την κουτάλα την κατσαρόλα και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας τακτικά για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και έπειτα τα φουσίλι, το κοτόπουλο και τον βασιλικό.
- Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο, σέρβιρε με έξτρα μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ