Λεμονάτα ριγγατόνι στο τηγάνι με τραγανό κολοκυθάκι και βασιλικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 kg κολοκυθάκια διαφόρων χρωμάτων
- αλάτι, πιπέρι
- 340 gr ριγγατόνι
- 60 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- ½ φλ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο για τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, πρόσθεσε αλατοπίπερο, δυνάμωσε τη φωτιά και σοτάρισε για 12 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μετάφερε τα ριγγατόνι στο τηγάνι και πρόσθεσε μισή κούπα από το βραστό νερό και την παρμεζάνα.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε το λεμόνι και τον βασιλικό και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ