Κρεμώδες φιλέτο κοτόπουλου με άρωμα κουρκουμά και ρύζι μπασμάτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 λευκό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 κ. σούπας τριμμένη ρίζα κουρκουμά
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 750 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- βρασμένο ρύζι μπασμάτι
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με τη ρίζα κουρκουμά, το πιπέρι και το αλάτι για πέντε λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές και πασπάλισέ το με τον κουρκουμά.
- Κάνε ένα άνοιγμα στο κρεμμύδι που έχεις στο τηγάνι και τοποθέτησε εκεί τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήσε για τέσσερα λεπτά.
- Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά και ψήσε για άλλα δύο λεπτά, προσθέτοντας αλάτι στα υλικά.
- Πρόσθεσε το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα ξύσε τον πάτο του τηγανιού για να γλασαριστεί η σάλτσα.
- Μετά από ένα λεπτό πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με τον ζωμό και ανακάτεψε καλά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και άφησε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
- Σέρβιρε με αρωματικό ρύζι και πασπάλισε με τον κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ