Αρωματικά φετουτσίνι με λιαστή ντομάτα και κρέμα τυριών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr φετουτσίνι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- αλάτι, πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
- 1 3/4 φλ. γάλα (2% λιπαρά)
- 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 85 gr τυρί κρέμα
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
- Βάλε τα φιλέτα στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι, άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά και κόψ’ το σε λεπτές φέτες.
- Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι, τον ντοματοπελτέ και τον βασιλικό και καβούρδισέ τα για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα και τις λιαστές ντομάτες ανακατεύοντας συνεχώς για πέντε λεπτά μέχρι να πήξουν.
- Πρόσθεσε και το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
- Αλατοπιπέρωσε την κρέμα και επανάφερε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα φετουτσίνι.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ