Γλυκιά συνταγή που μπορείς να απολαύσεις σαν σνακ όταν είσαι σπίτι.
Θερμίδες: 139/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4φλ. φιστίκια αλατισμένα
- 1/4φλ. αμύγδαλα
- 10 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 1φλ. φακές βρασμένες
- 1κ. γλυκού βανίλια
- 1/2φλ. σταγόνες κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μίξερ και χτύπησέ τους μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο.
- Πρόσθεσε μέσα στο μίξερ και τους χουρμάδες και χτύπησε για ένα λεπτό ακόμα.
- Ρίξε μέσα στο μίξερ τις φακές και τη βανίλια και χτύπησε τα υλικά πολύ καλά.
- Βάλε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Έπειτα, πρόσθεσε λίγες σταγόνες κουβερτούρας μέσα στο μείγμα, και κράτησε τις άλλες για να τις ρίξεις από πάνω.
- Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 20 x 20 εκατοστών, ρίξε από πάνω τις υπόλοιπες σταγόνες και βάλε το ταψί στην κατάψυξη για μια νύχτα.
- Κόψε τη ζύμη σε 18 τετράγωνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ