Ριζότο με baby σπανάκι και αρωματικά βότανα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό σπανακόρυζο με baby σπανάκι και πικάντικη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός)
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 400 gr ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 230 gr baby σπανάκι κομμένο
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι λιώσε τέσσερις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι το ρύζι και καβούρδισέ το για τρία λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ανακάτεψε στο τηγάνι το κρασί και το αλατοπίπερο και σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί τελείως από το ρύζι.
  • Άρχισε να προσθέτεις τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου με μία κουτάλα (μία κουτάλα την φορά) μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  • Όταν αρχίσει να τελειώνει ο ζωμός, δοκίμασε το ρύζι να δεις αν έχει βράσει και αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο.
  • Μόλις το ρύζι γίνει μαλακό εξωτερικά και μαστιχωτό στο εσωτερικό, πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, το σπανάκι και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φλοίδες παρμεζάνας.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164