Λαχταριστό σπανακόρυζο με baby σπανάκι και πικάντικη παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός)
- 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 400 gr ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 230 gr baby σπανάκι κομμένο
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι λιώσε τέσσερις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Ρίξε στο τηγάνι το ρύζι και καβούρδισέ το για τρία λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ανακάτεψε στο τηγάνι το κρασί και το αλατοπίπερο και σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί τελείως από το ρύζι.
- Άρχισε να προσθέτεις τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου με μία κουτάλα (μία κουτάλα την φορά) μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
- Όταν αρχίσει να τελειώνει ο ζωμός, δοκίμασε το ρύζι να δεις αν έχει βράσει και αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο.
- Μόλις το ρύζι γίνει μαλακό εξωτερικά και μαστιχωτό στο εσωτερικό, πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, το σπανάκι και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φλοίδες παρμεζάνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ